CZYM CHATA BOGATA. HISTORIE KUCHENNE O...
BARBARA CZAYKOWSKA-KŁOŚ, BERNARDINUM, 2020-10-02, 9788381275057
Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia oraz absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. mieszka w Warszawie. Jako dziecko przewędrowała z rodziną niemal całe południe Polski w poszukiwaniu bezpiecznego miejsca. Domu.
Przez...
Kod produktu: 9788381275057
Opis
Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia oraz absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. mieszka w Warszawie. Jako dziecko przewędrowała z rodziną niemal całe południe Polski w poszukiwaniu bezpiecznego miejsca. Domu.
Przez wiele lat rodzina mieszkała na Śląsku Opolskim pośród niezwykle życzliwych miejscowych.
Wspomnienia, rodzinne historie i smaki, które jak u Prousta przenoszą w bliską sercu przeszłość, były motywem przewodnim pierwszego tomu „Historii kuchennych”.
Drugi tom powstał z podobnej potrzeby, chociaż tęsknota do dawnych smaków i wspomnień wzbogaciła się o niewyobrażalną miłość do dzieci, wnuków, piesków, kotków, ptaków, drzew...
Porady, zdrowe mikstury, niezwykłe nalewki, potrawy, które przenoszą do dawnych zabawnych lub smutnych historii i te, które pomagają nakarmić największego niejadka.
Bogactwo smaków, wiedzy, mnóstwo ciepła i humoru...
To można znaleźć w drugiej części „Historii kuchennych”.
AUTOR | BARBARA CZAYKOWSKA-KŁOŚ |
TYTUŁ | CZYM CHATA BOGATA. HISTORIE KUCHENNE O MIŁOŚCI, RODZINIE I SILE TRADYCJI |
WYDAWCA | BERNARDINUM |
ROK WYDANIA | 2020-10-02 |
FORMAT | 240 X 230 MM |
OPRAWA | TWARDA |
ILOŚĆ STRON | 272 |
EAN | 9788381275057 |
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.