Realizacja zamówienia: 48 godzin
Wysyłka od: 5.89 PLN

Książka ta zapoznaje z podstawowymi regułami sztuki kulinarnej. Jednocześnie poddaje cenne pomysły tym spośród jej czytelników, którzy już umieją gotować, przede wszystkim w uzupełniających ją propozycjach zestawów kolacyjnych i doborze przepisów, pochodzących głównie z kuchni między-narodowej, ale także i kuchni egzotycznych. Przepisy są z reguły obliczone na jedną osobę i jedną porcję. Podwajając lub odpowiednio zwielokrotniając podane ilości składników można je bez trudu „rozbudować" na 2, 3 lub 4 porcje. Należy jedynie uwzględnić, że czas gotowania mniejszych porcji jest krótszy niż porcji większych. Przy pewnym doświadczeniu jednak łatwo można ocenić, kiedy dana potrawa jest gotowa lub kiedy należy ją — przy zwiększonej ilości składników — dłużej gotować, piec lub dusić. A teraz życzymy naszym Czytelnikom wielu sukcesów z nadzieją, że pomogliśmy im w ułatwieniu życia, urozmaiceniu jadłospisu, znalezieniu przyjemności w jedzeniu i zrozumieniu dla rozkoszy podniebienia, co, jak wiadomo, jest ważnym miernikiem kultury każdego człowieka. 

książka

  • Autor: 

    Hans W.A.Schoeller

  • Wydawnictwo: 

    Czasopisma Wojskowe

  • Rok wydania: 

    Warszawa 1991

  • ISBN: 

    83-900-172-1-0

  • Oprawa: 

    miękka

  • Ilość stron: 

    147

  • Waga: 

    0,17

  • Stan: 

    używany

  • Ocena stanu: 

    dobry +