loadingimg

Wczytuję dane...

Zaloguj się z Facebook:

  • Szukaj
szt. na kwotę 0.00 PLN
Kuchnia kawalerska
    •  
    • poprzedni
    • następny
    •  
Cena: 4,00 PLN
Wysyłka od: 5.89 PLN
Produkt dostępny!
  • Waga: 0.17 kg
  • Realizacja zamówienia: 48 godzin

średnia: 0.0  ocen: 0
Polecamy
  • Opis produktu
  • Stopka redakcyjna
  • Opinie Klientów

Książka ta zapoznaje z podstawowymi regułami sztuki kulinarnej. Jednocześnie poddaje cenne pomysły tym spośród jej czytelników, którzy już umieją gotować, przede wszystkim w uzupełniających ją propozycjach zestawów kolacyjnych i doborze przepisów, pochodzących głównie z kuchni między-narodowej, ale także i kuchni egzotycznych. Przepisy są z reguły obliczone na jedną osobę i jedną porcję. Podwajając lub odpowiednio zwielokrotniając podane ilości składników można je bez trudu „rozbudować" na 2, 3 lub 4 porcje. Należy jedynie uwzględnić, że czas gotowania mniejszych porcji jest krótszy niż porcji większych. Przy pewnym doświadczeniu jednak łatwo można ocenić, kiedy dana potrawa jest gotowa lub kiedy należy ją — przy zwiększonej ilości składników — dłużej gotować, piec lub dusić. A teraz życzymy naszym Czytelnikom wielu sukcesów z nadzieją, że pomogliśmy im w ułatwieniu życia, urozmaiceniu jadłospisu, znalezieniu przyjemności w jedzeniu i zrozumieniu dla rozkoszy podniebienia, co, jak wiadomo, jest ważnym miernikiem kultury każdego człowieka. 

    • Autor:: 
    • Hans W.A.Schoeller
    • Wydawnictwo:: 
    • Czasopisma Wojskowe
    • Rok wydania:: 
    • Warszawa 1991
    • ISBN:: 
    • 83-900-172-1-0
    • Oprawa:: 
    • miękka
    • Ilość stron:: 
    • 147
    • Waga:: 
    • 0,17
    • Stan:: 
    • używany
    • Ocena stanu:: 
    • dobry +
Polecamy