Realizacja zamówienia: 48 godzin
Wysyłka od: 5.89 PLN

Specjalistyczna książka kucharska, w której znajdują się przepisy kulinarne stosowane w dietetyce klinicznej oraz w codziennym racjonalnym żywieniu. Przepisy te uwzględniają skład surowców, podany w jednostkach wagowych i objętościowych, skład chemiczny, wartość odżywczą, zastosowanie w różnych chorobach oraz sposób wykonania. Poza tym podano wskazówki dotyczące wyposażenia i organizacji kuchni oraz przykłady jadłospisów dostosowanych do określonych pór roku. Publikacja jest adresowana do dietetyczek pracujących w szpitalach i w zakładach żywienia oraz do osób opiekujących się chorymi w domu. Może ona być lekturą uzupełniającą dla słuchaczy wydziałów dietetyki. 

książka

  • Autor: 

    Zofia Wieczorek-Chełmińska

  • Wydawnictwo: 

    Państwowy Zakład Wydawnictw Lekarskich

  • Rok wydania: 

    1987

  • ISBN: 

    8320011868

  • Oprawa: 

    miękka

  • Ilość stron: 

    587

  • Waga: 

    0,65

  • Stan: 

    dostateczny