loadingimg

Wczytuję dane...

Zaloguj się z Facebook:

  • Szukaj
szt. na kwotę 0.00 PLN
Organizacja Pracy w hotelarstwie część 1
    •  
    • poprzedni
    • następny
    •  
Cena: 4,90 PLN
Wysyłka od: 5.89 PLN
Produkt dostępny!
  • Wydawnictwo: rea
  • Waga: 0.26 kg
  • Realizacja zamówienia: 48 godzin

średnia: 0.0  ocen: 0
Polecamy
  • Opis produktu
  • Stopka redakcyjna
  • Opinie Klientów

Organizacja pracy w hotelarstwie - podręcznik przeznaczony jest dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Materiał został podzielony na dwie części.
W części pierwszej zaprezentowano ogólne wiadomości o historii hotelarstwa na świecie i w Polsce z akcentem położonym na nowoczesne kierunki rozwoju. Zaprezentowano sylwetkę hotelarza, uwzględniając jego predyspozycje psychiczne, umiejętności komunikowania się oraz postępowanie zgodne z zasadami etyki zawodowej. Na szczególną uwagę zasługuje rozdział dotyczący klasyfikacji i wymogów kategoryzacyjnych obiektów hotelarskich w Polsce i Europie. Zaprezentowano ważniejsze organizacje działające w hotelarstwie,

podkreślono znaczenie i możliwości świadczenia usług przez zakłady hotelarskie. W formie schematów i ilustracji pokazano urządzenia i instalacje, zgodne z obowiązującymi standardami wyposażenia technicznego zakładu hotelarskiego. Zwrócono uwagę na funkcję zakładu hotelarskiego przyjaznego dla osób niepełnosprawnych. Na końcu każdego rozdziału znajduje się zbiór pytań i zadań o zróżnicowanym stopniu trudności, które uczniowie mogą rozwiązywać indywidualnie lub zespołowo. Podręcznik zawiera liczne ilustracje, tabele oraz schematy, które ułatwiają przyswajanie wiedzy oraz wzbogacają jego estetykę.
W części drugiej będą omówione głównie zagadnienia z zakresu organizacji pracy i zarządzania zakładem hotelarskim według ISO, zasady utrzymania porządku i czystości, funkcjonowanie działu gastronomii hotelowej z uwzględnieniem kontroli jakości żywieniowej, zgodnie z zasadami HACCP, współpraca z biurami podróży oraz przedstawiona zostanie charakterystyka parterowej części zakładu ze szczególnym uwzględnieniem działu recepcji.

    • Autor:: 
    • Joanna Orłowska,Małgorzata Tkaczyk
    • Wydawnictwo:: 
    • Rea
    • Miejsce i rok wydania:: 
    • Warszawa 2008
    • Ilość stron:: 
    • 154
    • ISBN:: 
    • 978-83-7141-975-1
    • Oprawa:: 
    • broszurowa
    • Waga:: 
    • 0.26
    • Nr dopuszczenia: 
    • 07/2008
    • Stan: 
    • używana
    • Ocena stanu: 
    • Stan dobry, lekko zagięte rogi, przybrudzona okładka, w środku ślady ołówka lub długopisu
Polecamy
Klienci, którzy kupili ten tytuł wybrali również...