Wczytuję dane...
Waga: 0.40 kg
Realizacja zamówienia: 48 godzin
Wysyłka od: 6.69 PLN

Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II technikum o zawodzie technik żywienia, specjalizacja - żywienie zbiorowe oraz o zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. Publikację polecamy także uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny - podstawy przetwórstwa żywności oraz słuchaczom policealnego studium zawodowego o specjalności: żywienie zbiorowe.

Omówiono w niej budowę i działanie maszyn do obróbki mechanicznej i cieplnej surowców żywnościowych, do sporządzania i ekspedycji napojów, a także urządzeń chłodniczych i do mycia naczyń. Ponadto podano podstawowe wiadomości z rysunku technicznego, części maszyn, wiadomości o instalacjach elektrycznych, wodnych i kanalizacyjnych, obiegu chłodniczym oraz o projektowaniu technologicznym zakładów żywienia zbiorowego.

 

podręcznik

  • Autor: 

    Witold Jastrzębski

  • Wydawnictwo: 

    WSiP

  • Rok wydania: 

    1997

  • Ilość stron: 

    256

  • ISBN: 

    83-02-06564-1

  • Oprawa: 

    miękka

  • Waga: 

    0,40

  • Stan: 

    Bardzo dobry