Realizacja zamówienia: 48
Wysyłka od: 5.89 PLN

Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II szkół zasadniczych, zawód - kucharz, do nauki przedmiotu: podstawy żywienia człowieka.Podano w niej podstawowe wiadomości o składnikach pokarmowych, ich właściwościach chemicznych, funkcjach biologicznych i wartościach odżywczych. Omówiono zasady prawidłowego zestawienia jadłospisów dla różnych grup ludności z uwzględnieniem norm na energię i składniki odżywcze.

podręcznik

  • Autor: 

    Krystyna Flis, Wanda Konaszewska

  • Wydawnictwo: 

    WSiP

  • Miejsce i rok wydania: 

    Warszawa 1998

  • Wydanie: 

    Wydanie VII

  • Ilość stron: 

    228

  • ISBN: 

    83-02-02867-3

  • Oprawa: 

    miękka

  • Waga: 

    0.3

  • Stan: 

    używany

  • Ocena stanu: 

    Książka w stanie dobrym.