Realizacja zamówienia: 48
Wysyłka od: 5.89 PLN

Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II szkół zasadniczych, zawód - kucharz, do nauki przedmiotu: podstawy żywienia człowieka. Podano w niej podstawowe wiadomości o składnikach pokarmowych, ich właściwościach chemicznych, funkcjach biologicznych i wartościach odżywczych. Omówiono zasady prawidłowego zestawienia jadłospisów dla różnych grup ludności z uwzględnieniem norm na energię i składniki odżywcze.

podręcznik

  • Autor: 

    Krystyna Flis Wanda Konaszewska

  • Wydawnictwo: 

    WSiP

  • Miejsce i rok wydania: 

    Warszawa 2007

  • Wydanie: 

    XV

  • Ilość stron: 

    227

  • ISBN: 

    978-83-02-02867-0

  • Oprawa: 

    miękka

  • Waga: 

    0.32

  • Stan: 

    używany

  • Ocena stanu: 

    Książka w bardzo dobrym stanie. Okładka lekko poniszczona, przytarta. Rogi zadarte.