loadingimg

Wczytuję dane...

Zaloguj się z Facebook:

  • Szukaj
szt. na kwotę 0.00 PLN
Zasady żywienia człowieka
    •  
    • poprzedni
    • następny
    •  
Cena: 26,00 PLN
Wysyłka od: 5.89 PLN
Poinformuj mnie, gdy produkt będzie dostępny.
  • Wydawnictwo: wsip
  • Waga: 0.4 kg
  • Realizacja zamówienia: 48 godzin

średnia: 0.0  ocen: 0
Polecamy
  • Opis produktu
  • Stopka redakcyjna
  • Opinie Klientów

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy II i III technikum - do nauczania przedmiotu podstawy żywienia człowieka w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. Polecamy go również studentom studiów licencjackich na kierunkach: nauka o żywieniu, dietetyka, pielęgniarstwo, położnictwo i bromatologia.Zawiera podstawowe wiadomości z zakresu fizjologii i biochemii żywienia. Omówiono w nim najnowsze wydanie "Tabel składu i wartości odżywczych produktów spożywczych" oraz znowelizowane normy energetyczne i składniki odżywcze. Przedstawiono zasady planowania wyżywienia i organizacji żywienia z uwzględnieniem zagadnień związanych z wprowadzaniem systemu bezpieczeństwa i jakości żywności HACCP. Podano podstawowe wiadomości o żywieniu dietetycznym z uwzględnieniem nowego systemu dietetycznego i charakterystyką poszczególnych diet. Podkreślono znaczenie prawidłowego żywienia w zapobieganiu chorobom oraz negatywne skutki nieprawidłowego żywienia. Stan prawny aktualny na 2007 rok.

    • Autor:: 
    • Hanna Kunachowicz,Elżbieta Czarnowska-Misztal,Halina Turlejska
    • Wydawnictwo:: 
    • WSiP
    • Miejsce i rok wydania:: 
    • Warszawa 2000
    • Ilość stron:: 
    • 251
    • ISBN:: 
    • 978-83-02-09149-0
    • Oprawa:: 
    • broszurowa
    • Waga:: 
    • 0.4
    • Nr dopuszczenia: 
    • 10/00
    • Stan: 
    • nowy
Polecamy