Menu
Czego szukasz?
Koszyk
BUCHMANN

ITALIA DO ZJEDZENIA WYD. 2, BARTEK KIEŻUN

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

BARTEK KIEŻUN, BUCHMANN, 2022-03-31, 9788328096981

Nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy przewodnik kulinarny roku.

"Italia do zjedzenia" jest to wyjątkowym połączeniem książki...

Przejdź do pełnego opisu
76,39 zł
Cena w innych sklepach: 99,99 zł
szt.
Dostępność:
powyżej 20 szt.
Czas wysyłki: 2 dni

Kod produktu: 9788328096981

Opis

Nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy przewodnik kulinarny roku.

"Italia do zjedzenia" jest to wyjątkowym połączeniem książki kulinarnej i subiektywnego przewodnika po Włoszech. W środku znajdziemy historię kuchni i sztuki opatrzoną zdjęciami z licznych podróży autora do Italii.

„Moja książka jest efektem wielu lat podróży do Włoch i zdobywania wiedzy o kulinariach i włoskiej sztuce, którą uwielbiam tak samo jak włoskie jedzenie. Może być po prostu książką kucharską, ale może też być przewodnikiem po różnych zakątkach Italii. Można w niej znaleźć nieco anegdot o włoskiej historii, o tym jakie dzieje mają za sobą słynne dania kuchni włoskiej. Wszystko po to, by zrozumieć jak z wielkim, nie tylko kulinarnym dziedzictwem, mamy do czynienia na półwyspie Apenińskim.” Bartek Kieżun

Bartek Kieżun - dziennikarz kulinarny i bloger związany z magazynem Kukbuk. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w magazynie Kukbuk. Stale współpracuje z Radiem Kraków i portalem Wirtualna Polska. W przerwach w pisaniu i gotowaniu prowadzi Miejsce Sklep – galerię z polskim dizajnem lat sześćdziesiątych. Absolwent krakowskiej Szkoły Sommelierów. Pierwszy polski zdobywca Barilla Cup. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje na konkursach kulinarnych. Jego pierwsza książka „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy przewodnik kulinarny roku.

AUTOR BARTEK KIEŻUN
TYTUŁ ITALIA DO ZJEDZENIA WYD. 2
WYDAWCA BUCHMANN
ROK WYDANIA 2022-03-31
FORMAT 215 X 275 MM
OPRAWA TWARDA
ILOŚĆ STRON 304
EAN 9788328096981
Znajdź podobne według klucza:
(30744562)

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz