Menu
Czego szukasz?
Koszyk
JEDNOŚĆ

SZKOŁA CUKIERNICTWA 100 PRZEPISÓW SZEFA KUCHNI...

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

PLATON DOLIVIER, JEDNOŚĆ, 2019-10-31, 9788381440400


Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów: od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto opera czekoladowo-pistacjowe, ciasto Trzech...

Przejdź do pełnego opisu
71,72 zł
Cena w innych sklepach: 119,00 zł
szt.
Dostępność:
10 -20 szt.
Czas wysyłki: 2 dni

Kod produktu: 9788381440400

Opis


Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów: od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto opera czekoladowo-pistacjowe, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, placek z truskawkami, makaroniki z malinami itd.); poprzez łatwe, rodzinne przepisy (czekoladowe micuits, muffiny z mango i z czekoladą, gorące suflety waniliowe, tartę Tatin z jabłkami itd.); po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i z czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i z poziomkami itd.). Pod koniec książki znajduje się opis przyborów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast.
Wszystkie przepisy są zilustrowane, często towarzyszy im porada szefa kuchni.

Szkoła Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi i Czytelnik naprawdę może zostać prawdziwym cukiernikiem.

Szkoła Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów gotowania. Nauczycielami są tam laureaci wielkich, francuskich i międzynarodowych konkursów kulinarnych. Są pasjonatami gotowania i z chęcią przekazują swoją wiedzę i doświadczenie studentom z całego świata.

AUTOR PLATON DOLIVIER
TYTUŁ SZKOŁA CUKIERNICTWA 100 PRZEPISÓW SZEFA KUCHNI KROK PO KROKU
WYDAWCA JEDNOŚĆ
ROK WYDANIA 2019-10-31
FORMAT 235 X 286 MM
OPRAWA TWARDA
ILOŚĆ STRON 512
EAN 9788381440400
Znajdź podobne według klucza:
(30670985)

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz