TECHNOLOGIE PRODUKCJI CUKIERNICZEJ. WYROBY...
MAGDALENA KAŹMIERCZAK, WSIP PODRĘCZNIKI, 2022-03-02, 9788302147197
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności i cukiernik. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.4 (Produkcja wyrobów cukierniczych).
Autorka wyczerpująco opisała zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego oraz typowe wyroby...
Kod produktu: 9788302147197
Opis
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności i cukiernik. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.4 (Produkcja wyrobów cukierniczych).
Autorka wyczerpująco opisała zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego oraz typowe wyroby ciastkarskie. Uczeń ma szansę wykonać samodzielnie każdy rodzaj produktu , korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni. Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji. Pytania na zakończenie rozdziałów pozwalają nie tylko sprawdzić wiedzę, lecz także zachęcić ucznia do doskonalenia umiejętności. W podręczniku zamieszczono liczne ilustracje i zdjęcia.
AUTOR | MAGDALENA KAŹMIERCZAK |
TYTUŁ | TECHNOLOGIE PRODUKCJI CUKIERNICZEJ. WYROBY CUKIERNICZE. PODRĘCZNIK DO NAUKI ZAWODU CUKIERNIK, TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI TOM II CZĘŚĆ 2 |
WYDAWCA | WSIP PODRĘCZNIKI |
ROK WYDANIA | 2022-03-02 |
FORMAT | 170 X 242 MM |
OPRAWA | MIĘKKA |
ILOŚĆ STRON | 304 |
EAN | 9788302147197 |
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.